Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Prisma
  Heijenoordseweg 5A
  6813 GG Arnhem
  T 026 - 35 26 700
  info@prisma-arnhem.nl
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een beperkter cognitief vermogen of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

iXklas van start

 • Dit schooljaar is het project “iXklas” van start gegaan. Deze speciale klas in het iXperium is een samenwerking tussen de scholen van De Onderwijsspecialisten en de pabo-opleiding van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Aan de iXklas zijn zowel leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) als pabo-studenten verbonden.

Het is de bedoeling dat de komende tijd een aantal vso-leerlingen van De Ziep, De Toekomst, Briant college en Het Prisma (Ilse, Ugur en Max)  samen met de pabo-studenten les krijgen op het iXperium, werken aan hun eigen leerdoelen en zich verdiepen in ict-mogelijkheden die het iXperium biedt.

Daarnaast is het de bedoeling dat de pabo’ers, samen met de vso-leerlingen, een opdracht bedenken op ict-gebied.

De vso-leerlingen worden tijdens de lessen in de iXklas begeleid door een leerkracht van de Ziep, de praktijkinstructeur van Het Prism, de iCoördinator is aanwezig en ondersteunt de leerlingen met hun leerdoelen.  

De samenwerking is een mooi initiatief enerzijds voor de vso-leerlingen die zich kunnen verdiepen in ict en anderzijds om de pabo-studenten kennis te laten maken met het speciaal onderwijs. Het project vind elke dinsdag plaats op het iXperium en duurt sowieso tot de Kerstvakantie. 

 

U kunt dit project volgen via de social media kanalen en vooral op Facebook wordt wekelijks iets gepost over deze klas. Zoek dan op “iXklas”.

 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)