Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Het Prisma
  Heijenoordseweg 5A
  6813 GG Arnhem
  T 026 - 35 26 700
  info@prisma-arnhem.nl
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een beperkter cognitief vermogen of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Playing for success

 • Playing for Success Nederland, een initiatief van KPC Groep, is een grensverleggend concept waarin leerlingen in een tijdsbestek van tien weken grote stappen zetten in het verbeteren van hun zelfvertrouwen en zelfbeeld.

De betaald voetbal organisatie in de omgeving speelt hierin een sleutelrol. In het stadion van de club komen kinderen wekelijks enkele uren bij elkaar om er samen met enthousiaste begeleiders te spelen, werken en vooral te leren.
De sleutelwoorden van Playing for Success zijn: fun en zelfvertrouwen, intensieve begeleiding, een hypermoderne leeromgeving en de betrokkenheid van idolen.
 
In Engeland is Playing for Success inmiddels een bewezen concept: in de 160 centra komen jaarlijks zo’n 80.000 jongeren. Onderzoek wijst uit dat deelnemers in tien weken tijd gemiddeld een leerachterstand van één tot anderhalf jaar inlopen in Engeland.
 
Het oorspronkelijke programma was erg gericht op de reken- en taalvaardigheden. Dat sluit niet aan bij de vraag van onze leerlingen. Wij hebben te maken met een groeiende groep leerlingen die binnenkomen vanuit het praktijkonderwijs (PrO) en daar compleet zijn vastgelopen op het sociaal en emotioneel aspect. Zij hebben een periode achter de rug waarin ze vaak gepest zijn en hebben variërend van enkele maanden tot een jaar thuis gezeten voordat ze bij ons op school komen. Ook hebben we leerlingen op school die heel graag naar het PrO hadden gewild maar dat qua intelligentie niet kunnen bolwerken. Voor hen is dit programma uitermate geschikt.
 
We zijn trots dat we de eerste ZML-school in Nederland zijn die mogen deelnemen aan dit prachtige project. We hebben de eerste ronde leerlingen in een traject gehad en zijn zeer tevreden over de resultaten.
 
In navolging van Engeland groeit het aantal Nederlandse deelnemers aan Playing for Success in snel tempo. Kijk op www.playingforsuccess.nl voor alle deelnemende partijen en de laatste ontwikkelingen.
 
 
 


Extra activiteiten

:

Help (nieuw venster)